Borgmester og borgere kritiserer politi

Efter den senere tids uro og hærværk i boligområdet Askerød i Greve, som foreløbigt kulminerede nytårsnat med nedbrændingen af den nærliggende ungdomsklub, Værestedet, retter nu både borgere og borgmester i Greve en hård kritik af indsatsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er ikke godt nok, at politiet kommer med én politivogn, hver gang der bliver ringet fra Askerød. De bliver bombet tilbage, og så kommer de seks timer senere med ti politivogne, hvor de så får området under kontrol. Det skal være første gang, de skal komme, siger Greves borgmester, Hans Barlach (Kons.) til TV2/Lorry.
Også beboere og beboernævn i boligområdet er utilfredse:
- Politiet har adskillige gange bedt os beboere i Askerød tage kontakt til dem, når og hvis vi iagttog ting, der foregik i Askerød eller andre steder hernede. Og så lyder meldingen, at det kan vi ikke, vi har ikke ressourcer, og vi - nogle gange - tør ikke, siger næstfmd. i Askerød Beboernævn, Niels Kjøller.
Politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Anders Linnet, afviser kritikken:
- Hvordan de enkelte betjente har det med at indfinde sig på stedet, det kan jeg af gode grunde ikke vide noget om, men når vi taler om officielle henvendelser til politiet, så bliver man ikke mødt med en indsigelse om, at vi ikke tør indfinde os i området, siger Anders Linnet.
Politidirektøren forstår heller ikke udmeldingen fra Greves borgmester, Hans Barlach (Kons.):
- Det er ikke min opfattelse, at der har været problemer. Tværtimod. Og vi mødes jævnligt med kommunen, siger Anders Linnet til TV2/Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere