Borgmester bestilte Gallup

Hørsholms konservative borgmester, Morten Slotved, har egenhændigt bestilt analyse-instituttet Gallup til at foretage en politisk rundspørge i kommunen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Fremgangsmåden kaldes usædvanlig af Roger Buch, der er forskningschef og ekspert i kommunale forhold på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole:

- Det er meget usædvanligt, at enkelt-kandidater eller partier får foretaget sådan en undersøgelse kommunalt. Det er uden tvivl set før, men jeg har aldrig hørt om det tidligere.

Roger Buch peger på, at det er meget dyrt at få lavet valgundersøgelser, så han vurderer ikke, at det bliver en kommunal trend i fremtiden.

- Kommunalt gives kun en meget lille partistøtte, så det er ganske enkelt de færreste, der har råd, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Venstre i Hørsholm undrer sig:

- Borgmesteren og De Konservative har måske brug for at vide, hvad borgerne prioriterer, før de melder deres politik ud. Det virker populistisk, siger partiets lokale spidskandidat, Annette Wiencken, der også er borgmesterkandidat.

Morten Slotved selv er kortfattet:

- Det er mig som privatperson, der har bedt om undersøgelsen. Derudover har jeg ingen kommentarer til, hvordan hverken jeg eller de Konservative udfører vores strategiarbejde, lyder det fra borgmesteren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere