Borgmester anmoder om våbenhvile

De først kugler er allerede affyret, men borgmester Marie Stærke (S) håber fortsat på, at byrådet i Køge kan bilægge interne stridigheder og valgkamp og samarbejde bredt om at løse kommunens økonomiske vanskeligheder, skriver DAGBLADET Køge.

- Vi står i en meget alvorlig situation, som ville være slem uanset, om der var valgår eller ej, men det er klart, at politikere er mere opmærksomme på, hvordan de fremstår i offentligheden i et valgår. Jeg har talt med flere repræsentanter fra flertalsgruppen, og de har alle sagt det samme. Det her er ikke tid til valgkamp. Det er tid til at stå sammen, og det er også den opfattelse, jeg har, siger borgmester Marie Stærke (S).
Der gik dog kun 24 timer fra DAGBLADET kunne fortælle om det tårnhøje underskud, før Venstres spidskandidat, Hans Erik Jensen, trådte frem på TV og kritiserede borgmesteren for at være uerfaren.
Kritikken ærgrer Marie Stærke (S), der appellerer til en konstruktiv dialog i byrådet.- Jeg har kun hovedrysten til overs for det, og jeg er lidt skuffet. Det er tid til at finde løsninger, som man kan arbejde sammen om. Vi har jo lavet et fælles budgetforlig. Hvis man absolut skal tænke i stemmer, så tror jeg, vælgerne hellere vil have, man fører en ansvarlig økonomisk politik og gør tiltag for at få økonomien op at stå igen, siger Marie Stærke.
Om det så er realistisk at holde våbenhvile tre måneder før kommunalvalget, er et åbent spørgsmål.
- Jeg kan godt være lidt bekymret, men vi har heller ikke haft mulighed for at se hinanden i øjnene endnu. Nu må vi tage arbejdstøjet på og gøre det, vi kan. Situationen er meget alvorlig, siger hun.
Tirsdag mødes økonomiudvalget for første gang efter sommerferien, og den 18. august forventes forvaltningen at have første udkast til budgettet klar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik