Borgmester ændrer stil efter rådhusballade

Stort spektakel i Vallensbæk. Borgmesteren lover nu at granske sin ledelsesstil efter infight med direktør.

Foto: Lorry

Borgmesteren i Vallensbæk, Henrik Rasmussen (Kons.), vil nu vil kigge på sin egen facon og ledelsesstil og være "knapt så udfarende" i det daglige arbejde på rådhuset.

Se indslag: Vallensbæks konservative borgmester frikendt

Meldingen kommer efter et voldsomt sammenstød med kommunaldirektøren i den københavnske forstadskommune, som er gået til pressen med beskyldninger om magtmisbrug og nepotisme.

Læs også: Kommunaldirektør: Borgmester misbruger magt

- Jeg har som borgmester en forpligtelse til at sørge for en favnende ledelsesstil, der måske nok udfordrer forvaltningen på vanetænkningen, men knapt så udfarende, udtaler Henrik Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Derfor vil jeg bestemt kigge på min facon og overveje, hvad jeg kan gøre bedre, tilføjer han.

Anklager er "udokumenterede og og uberettigede"

En undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL), som blev fremlagt på kommunalbestyrelsens møde onsdag aften, har fejet de grove anklager mod borgmesteren af bordet som "udokumenterede og uberettigede påstande".

- Jeg er glad for, at KL og kommunalbestyrelsens undersøgelse dokumenterer, at jeg ikke har gjort noget ulovligt, og at kommunaldirektørens grove anklager mod mig har været grundløse, siger Henrik Rasmussen.

- Det har været hårdt for både mig og min familie og blive genstand så grove anklager, tilføjer han.

Søren Wiborg (S), som er 2. viceborgmester i Vallensbæk, kalder det "urimeligt", at borgmesteren er blevet "hængt ud offentligt" for magtmisbrug.

- Vi opfatter sagen som en personalesag, der har udviklet sig meget uheldigt, siger han.

- Men til gengæld vil kommunalbestyrelsen gerne give borgmesteren det kollegiale råd at reflektere over, om der er grund til at se på egen omgangstone og ledelsesstil i forhold til nærmeste medarbejdere og ledelse i forvaltningen, siger Søren Wiborg.

Bedre dialog kunne have bremset sagen

Ifølge den socialdemokratiske lokalpolitiker fra Vallensbæk kunne en bedre dialog mellem parterne have bremset sagen, før den nåede så vidt.

Det er statsforvaltningen, der har bedt om kommunalbestyrelsens syn på sagen, efter det i sidste uge kom frem, at kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen har anklaget borgmesteren for at begå flere ulovlige handlinger.

Borgmesteren skulle blandt andet have forsøgt at få placeret en daginstitution et ulovligt sted, for dermed at kunne benytte lokale håndværkere, selv om de ikke var de billigste, samt at få kommunen til at betale for et maleri, som hans kone har malet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik