Borgerligt brud i Køge

Venstre og Konservative står ikke længere side om side i en borgerlig opposition i Køge Kommune. De to partier har ikke længere et formelt samarbejde.

Foto: Lorry

Det bekræfter både de Konservatives borgmesterkandidat Flemming Christensen og Venstres kandidat til at overtage borgmesterposten, Palle Svendsen. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Det er Venstre, der har meddelt os, at man ikke længere ønsker at samarbejde, forklarer Flemming Christensen, der dog også selv ser et tæt politisk parløb mellem de to borgerlige partiet som yderst svært i øjeblikket.

Det skyldes ikke mindst, at Venstre har ændret holdning til både Køge Kyst-projektet og vindmøllerne på Køge Havn. Begge projekter stemmer Venstre nu nej til.

Palle Svendsen forklarer, at Venstre er nødt til at se nuanceret på nogle af kommunens gigantiske byggeprojekter, som man ikke længere tror på, og derfor har partiet skiftet holdning. Men der er fra Venstres side stadig tro på et fællesskab med de Konservative op til og efter valget.

- Jeg ser stadig mig selv som ny borgmester i Køge Kommune, og det skal gerne være med konservativ opbakning, siger Palle Svendsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik