Borgere stærkt bekymrede

Borgere i St. Salby frygter, at udvidelsesplaner for transportcenter vil opsluge deres landsby og sender nu brev til borgmesteren i Køge. Det skriver Dagbladet Køge.

Borgerne i landsbyen St. Salby er så rystede over planer om udvidelse af Skandinavisk Transportcenter mod vest, at de nu har sendt et brev til borgmester Marie Stærke (S). I brevet udtrykker de ikke kun stor bekymring for deres eget landsbyområdes fremtid, men også for hele Køge.
Ifølge en kommuneplanstrategi vil Køge Kommune satse på en omfattende udvidelse af centret til transport og erhvervsformål. Det planlægningsområde, som forvaltningen nu kigger nærmere på, omfatter de tre fredelige landsbyer St. Salby, Højelse og Ølby. Området går helt ud til Ejby. Samtidigt er der stadig flere politiske tegn på, at Christiansborg vil pege på en nybygningsløsning med et jernbanenet ned over Køge, som vil gå gennem netop dette område. Der findes forslag om, at dette vil medføre anlæg af en kombiterminal med omlastning fra jernbanen til lastbiler i området tæt på motorvejen mellem St. Salby og Ølby.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere