Borgere kæmper for brandstation

Brandmænd og borgere kæmper for at bevare Slangerup Brandstation.

Brandmænd fra Slangerup Brandstation i Nordsjælland har på en uge samlet 1500 underskrifter fra bekymrede borgere. Derudover har Facebook-gruppen 'Bevar Slangerup Brandstation' fået 886 medlemmer, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det sker efter, at Beredskabskommissionen i sidste uge meddelte, at meget tyder på, at brandstationen i Slangerup skal spares væk.

Sparerunden er en konsekvens af, at den daværende regering og Kommunernes Landsforening tilbage i 2013 vedtog en kraftig nedskæring i det bloktilskud, der hvert år ydes til beredskabet i landets kommune.

Det betyder, at Frederikssund fremover får 1,4 millioner kroner mindre i tilskud til beredskabsområdet. Hvor kommunen konkret finder de penge afgøres dog først endegyldigt i starten af det nye år.

Brandmændene på Slangerup Brandstation undrer sig over, at kommunen overvejer at nedlægge deres station.

- Frederikssund-Halsnæs Beredskab fungerer rigtig godt, som det er lige nu. Derfor forstår jeg ikke, hvorfor kommunen går ind og ændrer på det, siger tillidsmand Niels Wassileffsky til Frederiksborg Amts Avis.

Han er bekymret for, hvilke konsekvenser det får, hvis brande og ulykker i Slangerup og omegn nu må vente på udrykning fra Frederikssund.

- Uanset hvad bliver udrykningstiden selvfølgelig længere. Vi kan normalt være fremme i løbet af små 10 minutter. Den tid stiger, ifølge kommunen, til et kvarter. Det kan være rigtig afgørende, for eksempel i forbindelse med trafikuheld, hvor passagerer er fanget i deres køretøj, siger Niels Wassileffsky til Frederiksborg Amts Avis.

Borgmester John Schmidt Andersen, Venstre, ærgrer sig også over situationen. Han understreger dog, at der er tale om et svært prioriteringsspørgsmål, der først og fremmest skyldes, at budgettet for kommunens beredskab er blevet markant beskåret.

- Det er klart, at vi godt kunne træffe en politisk beslutning om at overføre midlerne fra for eksempel børne- eller ældreområdet. Men vi er altså nødt til at foretage nogle svære prioriteringer, siger borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere