Borgere farer vild på kommunes hjemmeside

Det er svært for især ældre og handicappede at hitte uBorgere farer vild på kommunes hjemmeside Det er svært for især ældre og handicappede at hitte ud af Københavns Kommunes hjemmeside, erkender kommunen.

Københavnerne - og især de ældre og handicappede - farer vild, når kommunen skifter personlig betjening ud selvbetjening på kommunens uoverskuelige hjemmeside.
Det konstaterer den københavnske borgerrådgiver, Johan Busse, i sin årlige beretning, skriver Avisen.dk

- En stor gruppe af borgere oplever, at deres kontakt med kommunen bliver besværliggjort af den digitaliseringsindsats, der egentlig skulle gøre det hele lettere, siger borgerrådgiveren i København, Johan Busse til Avisen.dk.

Det er et problem, der særligt rammer ældre, handicappede og ressourcesvage københavnere, siger Johan Busse.

- Konsekvenserne kan være mange. Det mest sædvanlige er, at det tager længere tid for borgerne at få det, som de enten har behov eller krav på. Det kan være borgere, der lider et tab, fordi de ikke får deres ydelse så hurtigt, som de ellers kunne, fortsætter han.

Thomas Jakobsen, direktør for Borgerservice i København, erkender overfor Avisen.dk, at digitaliseringen afføder en række udfordringer. Men borgerne får hjælp, når behovet er det, siger han:

- Vi er generelt fleksible over for borgere, der ikke kan bruge nettet. I de eksempler, som borgerrådgiveren nævner, er det blevet indskærpet over for medarbejderen, at de skal være det, siger Thomas Jakobsen.

I 2012 forventer Københavns Kommune, at 40 procent af alle henvendelser til kommunen skal foregå på nettet. Det skal ses i sammenhæng med regeringens mål om, at 80 procent af al kommunikation med det offentlige skal være digital i 2015.

Når det kommer til utilfredsheden med kommunens it-løsninger, er der tale om en tilståelsessag.

- Vi er klar over, at hjemmesiden er meget forvirrende, og at borgerne har svært ved at navigere i hjemmesiden, det viser vores egen større borgerundersøgelse også, siger Thomas Jakobsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere