Borgere får lægelig omsorg via computeren

Borgerens værdighed og kontrol over eget liv. Det er først og fremmest det, det handler om, når Halsnæs Kommune i løbet af de kommende måneder giver en gruppe udvalgte borgere med en kronisk sygdom mulighed for at få vejledning, rådgivning og behandling af deres sygdom via en skærm i hjemmet. Det fortæller sundhedschef i Halsnæs Kommune Birgit Gundorph-Malling til Frederiksborg Amts Avis.

Indtil videre er det tanken, at kommunen stiller det telemedicinske redskab Online Omsorg, udviklet af Kommunedata (KMD), til rådighed for 16 borgere, som via en touch-skærm med web-kamera koblet op i borgerens hjem kan være i online-kontakt med for eksempel hjemmesygeplejersken, den praktiserende læge eller fysioterapeuten.
På længere sigt er det ifølge Birgit Gundorph-Malling tanken, at den digitaliserede kommunikation med patienterne mere bredt kan være med til at forbedre plejen og behandlingen af kommunens borgere.
- Der sker rigtig meget på det telemedicinske område. Det giver god mening, at vi ser nærmere på det, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.
At telemedicin er fremtiden, mener også overlæge og forsker i telemedicin på Frederiksberg Hospital Klaus Phanareth.
Han forudser, at telemedicin vil vende op og ned på sundhedsvæsnet og forandre måden at være læge, sygeplejerske og patient på.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere