Bøn fra Dyrenes Beskyttelse: Hjælp solsorten om vinteren

Med et par halvgamle æbler kan du gøre en stor forskel for solsorte og andre fuglearter, der kan have svært ved at finde føde om vinteren.

I de kolde vintermåneder kan det være en hel del sværere for solsorten og andre fugle at finde føde.

Solsortens naturlige vinterføde er insekter, snegle og orme, der lever under nedfaldne blade og kvas, men hvis der for eksempel er frost eller faldet sne, så bliver fødekilderne svært tilgængelige.

Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse, at man gør livet lidt lettere for de bevingede væsener ved at lægge halvgamle frugter ud i haven.

- Har man nogle indskrumpede æbler, kan man lægge dem ud til fuglene i stedet for at smide dem ud. Bare nogle få æbler kan lige nu gøre en stor forskel for solsorten, siger Michael Carlsen, biolog i Dyrenes Beskyttelse.

Egosistisk og aggressiv

Solsorten er dog en temmelig egoistisk type, som kan være aggressiv overfor andre fugle. Michael Carlsen anbefaler derfor, at man fordeler æblerne rundt omkring i stedet for at samle dem i en bunke. Hvis frugterne ligger for tæt, så kan en enkelt solsort nemlig forsøge at erobre alle godbidderne til sig selv.

Når der ligger æbler i haven, vil der formentlig også komme andre drosler til. Drosler er den slægt af fugle, som solsorten blandt andet tilhører. Man vil kunne opleve, at både sjagger og vindrosler kommer for at nyde godt af æblerne.

Så ved at sprede æblerne med nok afstand opnår man både mad til flere solsorte og en større variation af fuglearter i sin have.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Rottehunden amigo

playRottehunden Amigo slog 48 rotter ihjel på halvanden time

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere