Boligselskaber savner besøg af fogeden

Lejere, der skal sættes ud på grund af huslejerestance eller kriminalitet, kan blive et unødigt dyrt bekendtskab for resten af beboerne på grund af øgede ekspeditionstider i landets fogedretter. Det skriver DAGBLADET Køge.

Hvor der normalt går tre-fire måneder, fra en lejer bliver advaret, til fogeden sætter lejeren ud, så er der nu flere og flere eksempler på en fordobling af tidsrammen.

I den mellemliggende periode kan boligen ikke genudlejes, og i langt de fleste tilfælde er det de andre beboere i afdelingen, der kommer til at bøde for den manglende lejeindtægt.

- Ekspeditionstiden i fogedretten er blevet længere efter politireformen. Af samme grund er lejetabet i år og sidste år nærmest eksploderet i flere af vores afdelinger, siger forretningsfører i Køge Boligselskab, René Nielsen, til DAGBLADET Køge.

Det kan fogedretschefen ved Retten i Roskilde, Helle Jarndorff, dog ikke få til at stemme.

- En gennemgang af den type sager viser, at 92 procent af dem bliver gennemført på under fire måneder. Der har været kortere perioder med lidt længere berammelsestid på grund af bunker, men ingen over seks måneder, siger hun.

Ikke desto mindre har Boligselskabernes Landsorganisation (BL) opfordret Justitsministeriet til at gribe ind med en generel nedbringelse af ekspeditionstiden i fogedretterne.

- Flere boligselskaber har gjort opmærksom på det stigende problem, og det er jo de andre beboere i afdelingerne, der skal dække tabet, siger BL-direktør Bent Madsen til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere