Boligselskab med kagekritik: ’Debatten er langt fra virkeligheden’

Boligselskabet Sjælland udlover kager til politikere, der taler pænt om de almene boliger.

En ny undersøgelse lavet af Boligselskabet Sjælland blandt beboere i de almene boliger viser, at 83% af beboerne mener, at den politiske debat er langt fra virkeligheden i de almene boligområder- faktisk kan kun hver femte af de adspurgte genkende den virkelighed, politikerne omtaler, når de taler om områderne.

Og noget kunne tyde på, at beboerne har en pointe.

Fakta om kage-kampagnen

- Det er tydeligt, at beboerne i høj grad føler, at der bliver talt hen over hovedet på dem, og at de føler, der bliver talt grimt om dem. Det kommer egentligt ikke bag på mig, at tallene taler et så klart sprog. Sidste år talte vi nærmest kun om Parallelsamfundspakken, der er bedre kendt som Ghettopakken, og det blev lige som måden, man talte om dem, der bor i almene boliger. Men det er kun fire procent, der ligger i ghetto-områder, og de 96 procent bliver fuldstændigt koblet af i debatten. Det er derfor, at vi har startet kage-kampagnen, siger Jonas Bjørn Whitehorn, der er politiskkonsulent i Boligselskabet Sjælland, til TV 2 Lorry.

Sig det med kage

For at ændre tonen og emner i debatten om almene boliger har boligselskabet derfor startet en kage-kampagne, hvor de 10 første politikere, der taler positivt om de almene boliger, får en flot kage.

Chokoladekagen, politikerne kan vinde, er til lejligheden formet som et hus.
Chokoladekagen, politikerne kan vinde, er til lejligheden formet som et hus.
Foto: Boligselskabet Sjælland

- Det er for sjov, men så alligevel ikke. Vi vil ikke være de sure mennesker, der bare står og råber op om, at de skal tale ordentligt om os. Så vi lavede en lille gimmick og håber, at politikerne synes, at ideen er sjov og vil se det som en mulighed for at markere sig selv, for der er virkelig masser af gode historier rundt omkring. Det er eksempelvis her, du finder de billigste boliger, og vi har et fantastisk borgerdemokrati, siger Jonas Bjørn Whitehorn.

En ny retning i debatten

Det er ikke kun rosende ord, de er interesserede i boligselskabet, de håber også, at de kan være med til at dreje debatten i en anden retning, hvor det hele ikke handler om ghetto-pakker.

- Som det er nu, så tænker danskerne på ghettoer, når de høre ordene almene boliger, og det er super ærgerligt. Vores undersøgelse viste blandt andet også, at beboerne selv peger på, at renovering og manglen på billige boliger er de vigtigste emner for dem, og det er de udfordringer, de ønsker, der skal gøres noget ved, siger Jonas Bjørn Whitehorn.

Opskrift: Chokoladekage med blød chokoladecreme

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere