Boligselskab bryder kontrakter

Balladen på kollegiet Silo 1 i Roskilde fortsætter. For nylig sendte boligselskabet bag kollegiet, Brunder Ejendomme, elregninger på op til 17.000 kroner til lejerne. For et års forbrug. Nu viser det sig, at regningerne er et brud på lejernes kontrakter. I kontrakterne skriver boligselskabet nemlig selv, at det ikke står for levering af el til beboerne. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Så skal det gå efter bogen, har selskabet altså ikke ret til at opkræve den efterbetaling, fordi der ikke er nogen aftale om, at udlejer leverer el. Det svarer til, at du får leveret ti kubikmeter brænde på din grund, uden du har bedt om det, siger Jakob Lindberg, formand for Danmarks Lejerforeninger.
Han har set fem forskellige kontrakter igennem.
Regningerne var efterbetalinger for lejernes elforbrug i 2009. De beboere, der boede i Silo 1 i 2008, modtog sidste år regninger magen til for deres forbrug det år.
Jakob Lindberg bakkes op af Hans Henrik Edlund, juraprofessor og ekspert i lejeloven. Han kalder de mangelfulde kontrakter for »endnu et argument for, at lejerne ikke skal betale regningerne«.
Men faktisk er opkrævningen ikke bare imod kontrakterne. Brunder Ejendomme skylder også lejerne penge, mener Jakob Lindberg.
I de perioder, lejerne har boet på kollegiet, har de betalt et månedligt a conto-beløb for deres elforbrug. Men i fire ud af de fem kontrakter står der intet om, at lejerne skal betale beløbet. Så Brunder Ejendomme har opkrævet et månedligt beløb, det ikke har ret til.
Kun i den nyeste af de fem kontrakter, underskrevet i april i år, er der tilføjet et punkt med a conto-betaling for el.
- Og det er jo i sig selv også modstridende. For hvorfor indfører udlejer pludselig et a conto-beløb for el i kontrakten, når han (Henrik Brandt, direktør for Brunder Ejendomme, red.) i samme kontrakt skriver under på, han ikke leverer el? undrer Jakob Lindberg sig.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktøren for Brunder Ejendomme, Henrik Brandt. Han nægter at tale med DAGBLADET.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere