Boligsælgere har tabt 50 milliarder kroner

Med en aktuel fart på godt 38 millioner kroner om dagen runder krisen på boligmarkedet i løbet af få dage et nyt skarpt hjørne, skriver Søndagsavisen.

I slutningen af næste uge - formentlig lørdag eller søndag - vil de danske boligsælgere tilsammen have slået præcis 50 milliarder kroner af prisen under vejs, siden boligportalen Boliga.dk startede med at registrere de daglige prisnedslag den 1. januar 2007.
Eller sagt på en anden måde: havde de fået boligen solgt til den første udsalgspris, ville de tilsammen have været 50 milliarder kroner rigere i dag.

50 milliarder kroner er 10 milliarder mere end det kommer til at koste at bygge den nye Femern-forbindelse mellem Danmark og Tyskland, og mere end dobbelt så meget, som Danmark hvert år bruger på forsvaret.

Ja faktisk er tabet endnu større, fordi de 50 milliarder kroner ikke indbefatter, at der typisk også gives et afslag i forhold til den seneste udbudspris, inden køber sætter sin endelige underskrift på købsaftalen.
»Tallet afspejler jo meget tydligt den situation, som boligmarkedet befinder sig i dag med rekordmange boliger til salg, og hvor det tager rigtig lang tid at få dem solgt,« siger Morten Skak, lektor og projektleder under Center for Bolig og Velfærd ved Syddansk Universitet.

Han har også svært ved at se en umiddelbar bedring for boligsælgerne.
»Der er en stor nervøsitet i markedet. Der igen kommet usikkerhed om boligskatterne, og der er snak om at afskaffe de afdragsfri lån. Jeg tror, at vi skal om på den anden side af valget, før der sker noget igen,« siger Morten Skak.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere