Boligpriser: Himmelflugten stoppede i august

Boligpriserne holdt sig i ro i august, viser nye tal. Dermed er prisstigningerne foreløbig forbi.

I år er det gået op, op, op for boligpriserne, hvor særligt ejerlejlighederne i og omkring København nåede tæt på prisniveauet inden finanskrisen.

Nu ser det dog ud som om, at prisstigningerne er stoppet for en stund.

Således viser tal fra Boligsidens Markedsindeks, at salgspriserne på ejerlejligheder kun steg med 0,2 procent i august.

- Salgspriserne steg markant især i starten af året, hvor renten faldt og ramte et lavpunkt. Det ansporede mange til at købe, og efterspørgslen fik priserne til at stige. Da renten igen begyndte at bevæge sig op, stoppede de helt store prisstigninger på ejerlejligheder, og priskurven er hen over sommeren fladet ud, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden, til Ritzau.

Når det gælder villaer og rækkehuse, faldt priserne endda 0,3 procent i august. Dermed er risikoen for en ny overophedning af boligmarkedet tilsyneladende aftaget en smule.

- I foråret var mange bekymrede for en boligboble, og boligmarkedet opførte sig også på mange måder ekstremt. Men udviklingen hen over sommeren viser, at stigningen i salgspriserne nu tager en velfortjent pause, og det kan få ro på et marked, der tidligere på året lå i overhalingsbanen, siger Birgit Daetz til Ritzau.

Salgspriserne viser dog, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en lejlighed var 24.607 kroner i august. Det svarer til en stigning på 11,8 procent hen over de seneste 12 måneder.

For villaer og rækkehuse gælder, at kvadratmeterprisen i august ligger på 12.313 kroner. Det er 7,9 procent højere end for et år siden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere