Boligløse nye studerende tvinges til 'sofa-formidling'

Problemerne med at finde boliger til de nye studerende, har nu fået tre studenterorganisationer til at oprette en ny online 'sofa-formidling' i København og Aarhus, hvor boligmanglen er størst, skriver metroXpress.

Konceptet er, at elever og studerende låner deres sofa ud til andre elever og studerende, der er i akut bolignød. Det kan ske i op til 14 dage - kvit og frit.

En af organisationerne bag er Studenterrådet ved Københavns Universitet, og formand Bjarke Lindemann Jepsen forklarer, at projektet blev udtænkt hen over sommeren.

»Det er et akut forsøg på at gøre noget. Vi har længe opfordret kommunen til at tage førertrøjen på, men nu tager vi sagen i egen hånd og sikrer de nye studerende en blød landing. De skal ikke pendle fra Fyn til København, for det ved nogle af os selv, hvor nederen der er,« siger formanden til metroXpress.

30-40 studerende har allerede stillet deres sofa til rådighed i København, og der forventes at blive rift om dem fra næste uge, hvor landets studerende for alvor går i gang.

I alt 17.500 unge på venteliste

Ifølge DR Nyheder står 9.000 i øjeblikket på venteliste til en studiebolig i København, og 8.500 gør det i Aarhus.

Ungdomsboligordfører Jonas Bjørn Larsen (S) og medlem af Københavns borgerrepræsentation så der også gerne, at der blev gjort meget mere for at skaffe de nye studerende tag over hovedet.

»Når der er brug for couch surfing blandt studerende, har vi ikke gjort det godt nok, og det er beklageligt. Vi prøver hele tiden at gøre det bedre, men der er brug for en hjælpende hånd fra regeringen,« siger Jonas Bjørn Larsen til metroXpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere