Efter 124 år er det slut: Boghandlerkæde lukker alle butikker og vil gå konkurs

Boghandlerkæden Arnold Busck nu lukker alle sine butikker og har indgivet konkursbegæring til Skifteretten.

Coronakrisen har tæret så hårdt på boghandlerkæden Arnold Busck, at kæden nu lukker alle sine 29 butikker og indgiver en konkursbegæring.

Det oplyser Arnold Busck i en pressemeddelelse.

- Likviditeten er sluppet op. Så kort kan det siges. COVID-19 nedlukningen har gjort det umuligt at holde virksomheden kørende.

- Vi har gjort alt, der står i vores magt for, at virksomheden kunne køre videre, men det har desværre ikke været muligt.

Siden midten af marts har Arnold Busck kædens butikker været lukket ned helt eller delvist, og medarbejdere har været hjemsendt, og selvom strøgbutikkerne igen er åbnet ved indgåelse af frivillige aftaler om arbejdstider med loyale medarbejdere, har det ifølge kæden ikke været muligt at få stillet den fornødne likviditet til rådighed i det omfang, det har krævet for at kunne finansiere den manglende omsætning, lyder det.

Arnold Busck åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København.
Arnold Busck åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København.
Foto: Google maps - Street View

Arnold Busck har haft adgang til at søge hjælpepakker til faste omkostninger, men som disse regler er udfærdiget, vil Arnold Busck kun blive kompenseret i meget begrænset omfang for de faste omkostninger som følge af nedgangen i omsætning, lyder det i pressemeddelelsen.

Store tab

Arnold Busck har som mange andre virksomheder endvidere kunnet søge delvis lønkompensation. Arnold Busck har imidlertid endnu ikke modtaget udbetaling fra de omtalte hjælpepakker, da sagsbehandlingen - ifølge kæden - tilsyneladende har varet meget længere end forventet.

Disse hjælpepakker ville imidlertid under alle omstændigheder ikke kompensere Arnold Busck for de meget store tab, som Arnold Busck er blevet påført under COVID-19.

Boghandlerkæden oplyser, at havde den haft mere likviditet at stå imod med, havde situationen måske været en anden, men det har virksomheden desværre ikke, hvilket blandt andet skyldes en for virksomheden ødelæggende proces omkring implementering af et nyt ERP-system (et softwaresystem, red.) for nogle år siden.

Arnold Busck-butikker i TV 2 Lorrys sendeområde

Afviklingen af konkursboet vil blive varetaget af advokat Peter W. R. Krarup fra Mazanti-Andersen, Korsø Jensen, hvortil al fremtidig henvendelse skal ske.

Arnold Busck blev grundlagt af Arnold Busck i 1896 og blev aktieselskab i 1969. Kæden er i dag en kapitalkæde, der drives af fjerde generation. 

Den består af 29 butikker over hele landet,  hvoraf de 14 ligger på Sjælland. Dertil har kæden også en internetboghandel.