Bødesystem koster rengøringsgigant dyrt

Rengøringskoncernen Forenede Service står til en samlet regning på mindst 877.000 kroner til underleverandører i tre sager om et kontroversielt bødesystem, skriver Fagbladet 3F.

Rengøringsgiganten skal betale 427.000 kroner til en tidligere underleverandør, KE Rengøring, ifølge Retten i Glostrup.

Og det er ikke første gang, de må af med store beløb på grund af et omstridt bødesystem over for underleverandører.

Forenede Service har i en sag betalt godt 50.000 kroner til den tidligere underleverandør Adams Rengøring. Det lille rengøringsfirma blev trukket mellem 9 og 14 procent om måneden i sikringsbeløb. I perioder var de nede på at få 145 kroner i timen fra Forenede Service for arbejdet på flere institutioner i Furesø Kommune i Nordsjælland. Senere fik Adams Rengøring halvdelen af sikringsbeløbet udbetalt.

Efter et forlig i sagen betalte Forenede Service ydeligere 35 procent af det resterende beløb til Adams Rengøring.

- Jeg er utilfreds med, at Forenede Service kunne beholde en stor del af sikringsbeløbet. Men vi er et lille firma, og jeg var alene som underleverandør i sagen, så jeg måtte give op. Jeg mangler stadig pengene og kan ikke anbefale Forenede Service, siger ejer Adem Iseni.

Trukket i betaling, hvis der var fejl i regninger

Forenede Service har haft et sikringssystem, hvor selskabet har trukket mellem 5 og 19 procent i betaling til underleverandører.

Hvis der var fejl i regninger eller klager over kvaliteten af arbejdet, blev underleverandører trukket i betaling. Senere fik underleverandører typisk udbetalt halvdelen af sikringsbeløbene.

Fagbladet 3F erfarer, at Forenede Service efter krav i en anden sag har betalt i alt omkring 400.000 kroner tilbage til underleverandører. Advokat Jørgen G. Jacobsen har ført sagen for underleverandørerne.

- Jeg kan kun oplyse, at der har været en sag mod Forenede Service, og at der er indgået forlig i sagen. Jeg kan ikke udtale mig yderligere om sagen, da forliget er underlagt fortrolighed, siger Jørgen G. Jacobsen til Fagbladet 3F.

Koncerndirektør: Ærgerligt for parterne, at vi ikke har beskrevet vilkårene tydeligere

Fagbladet 3F har bedt Forenede Service om kommentarer på sagerne. Koncerndirektør Carsten Clements skriver i en mail til Fagbladet 3F, at firmaet har indgået forlig i tidligere sager rejst af advokat Jørgen G. Jacobsen.

"Vi fortryder ikke strukturen omkring og formålet med sikringssystemet, men det er naturligvis ærgerligt for parterne, at vi ikke har beskrevet vilkårene tydeligere og mere præcist i aftalen med KE Rengøring," skriver Carsten Clement og oplyser, at Forenede Service nu undersøger, om firmaet har grund til at anke dommen i sagen mod KE Rengøring.

Sikringssystemet var indført i Nordsjælland, hvor medejer, vicedirektør og bestyrelsesmedlem hos Forenede Service Michael Krogh havde ansvaret. 3. februar 2014 fratrådte Michael Krogh sin chefstilling hos Forenede Service.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere