Bo Asmus Kjeldgaard frikendt for boligsvindel

Selv om den tidligere bygge- og teknikborgmester i København, Bo Asmus Kjeldgaard, selv har tilstået snyd med sin adresse og trukket sig ud af politik, slipper han nu for nærmere tiltale.

Bolig-svindelsagen får ingen konsekvenser. Det skriver Ekstra Bladet torsdag. Avisen er i besiddelse af et notat fra Københavns Kommune, som højst overraskende konkluderer, at den undersøgelse, som kommunen satte i gang af sagen i foråret, ender ud i det rene ingenting.
'Borgerservice foretager sig ikke videre herfra' og 'der er ikke behov for at foretage sig yderligere som følge af Bo Asmus Kjeldgaards bopælssag', hedder det i notatet fra Københavns Kommune.
Flere politikere på Rådhuset er utilfredse med det, der betegnes som 'en mangelfuld' undersøgelse.
På grund af lovtekniske forhold er det ikke Københavns Kommune selv, der har foretaget undersøgelsen. Den har man i stedet bedt nabokommunen Frederiksberg om at udføre.
- Men de har jo ikke lavet en hujende fis. Jeg undrer mig, og kan kun læse undersøgelsen som om, at man reelt ikke har undersøgt noget som helst, siger Lars Dueholm, Liberal Alliance, til Ekstra Bladet.
Sagen startede i maj, da Ekstra Bladet afslørede, at hovedstadens bygge- og teknikborgmester Bo Asmus Kjeldgaard slet ikke boede i København, hvor han var borgmester. Det skal man i følge loven, men avisen dokumenterede, at han oftest opholdt sig sammen med sin kæreste i en lejlighed på 147 kvadratmeter i nabokommunen Frederiksberg.
Derimod var Bo Asmus nærmest aldrig i den mere ydmyge lejlighed på 56 kvadratmeter på Sundbyvester Plads, hvor han var tilmeldt folkeregistret.
Samme dag som Bo Asmus blev konfronteret med oplysningerne trak han sig, og tilstod bolig-bedrageriet:
- Problemet er, at jeg har overnattet for mange nætter hos min kæreste i forhold til hvad bopælskravet i den kommunale valglov tilsiger. Det betyder, at jeg ikke har levet op til reglerne som borgmester, hvilket jeg naturligvis skal. Der gælder ikke en type regler for borgere og en anden for politikere, sagde han den 19. maj i år på vej ud af Rådhuset for sidste gang.
Alligevel konkluderer den nye undersøgelse, at Bo Asmus Kjeldgaard først flyttede ind hos kæresten den 26. maj i år. Altså syv dage efter, at SF-borgmesteren selv erkendte, at han havde 'overnattet for mange nætter hos kæresten' og dermed 'ikke levet op til reglerne'.
Carl Christian Ebbesen, medlem af borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, er forundret.
- Jeg er skuffet, og synes det er underligt, Københavns Kommunes jurister bare kaster håndklædet i ringen. Københavns borgere har jo en stor interesse i at opklare, om Bo Asmus Kjeldgaard sad ulovligt som borgmester, siger han.
Står det til Liberal Alliance i hovedstaden er sagen endnu ikke afsluttet.
- Jeg har tænkt mig at stille opfølgende spørgsmål. Ikke for at forfølge en person, men fordi tilliden til folkevalgte står på spil, siger Lars Dueholm.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

Usædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere