Blyforgiftning kan komme for retten

Arbejdstilsynet overvejer nu at gå til anklagemyndigheden, fordi håndværkere i månedsvis renoverede bygning uden at kende til blyforgiftning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

I sidste uge standsede Arbejdstilsynet renoveringen af Helsingørsgade 2-6 i Hillerød efter fund af bly og asbest. Nu venter måske et retsligt efterspil, fordi bygherren og bygherrens rådgiver ikke undersøgte stedet, inden arbejdet gik i gang.
- Det er en alvorlig sag. Det er alvorligt, når medarbejdere i byggesektoren udsættes for blyforurening i de huse, de renoverer.
- Derfor er det vigtigt, at bygherren og den, der projekterer projektet, forbereder sig ved at undersøge, om der er bly, pcb, asbest eller andre produkter, inden man sætter gang i arbejdet, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet Hasse Mortensen.
Han tilføjer, at Arbejdstilsynets jurister nu undersøger, om tilsynet skal gå til anklagemyndigheden.
Sagen står desværre ikke alene.
- Det er et stigende antal sager, hvor vi opdager, at man ikke har undersøgt tilstrækkeligt, at der er forurening, man skal tage højde for. Jeg tror, vi opdager det oftere, fordi der er stigende opmærksomhed på bly, siger Hasse Mortensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik