Blume gør det igen og sætter ny dansk rekord

I tiden 23,75 svømmede Pernille Blume sig lørdag til en EM-sølvmedalje i 50 meter fri. Skuffelsen var dog større end glæden trods ny dansk rekord.

Foto: Oli Scarff - Scanpix

Den danske svømmedarling Pernille Blume imponerede endnu en gang, da hun i går svømmede den første medalje hjem til Danmark ved VM i svømning i Glasgow.

Men til trods for, at hun satte ny dansk rekord i tiden 23,75, var Pernille Blume ikke selv tilfreds med resultatet. 

Læs også Pernille Blume: Nu skal jeg være sygeplejerske

- Jeg ved godt, det er rekord, men jeg gik efter at vinde. Og det gjorde jeg ikke. Jeg føler bare, jeg kan noget mere, så jeg havde forventet mere af mig selv, sagde den skuffede svømmer kort efter finaleløbet.

Forståeligt nok var skuffelsen stor, da Pernille Blume blot var én enkelt hundrededel langssommere en det svenske svømmeikon Sarah Sjöström, der vandt finalen i tiden 23,74 sekunder.

Jeg ved godt, det er rekord, men jeg gik efter at vinde. Og det gjorde jeg ikke. Jeg føler bare, jeg kan noget mere, så jeg havde forventet mere af mig selv.

Pernille Blume, EM-sølvvinder, 50 meter fri.

Pernille Blume slog med sin tid 23,75 sin egen tidligere danske rekord på distancen, som hun satte så sent som i fredags i semifinalen på 50 meter fri. Den tid lød på 23,85, og den danske svømmer forberede dermed rekorden med yderligere 10 hundrededele i finalen.

- Det er et godt resultat, og det at vide, at der stadig er mere at komme efter, er fedt. Hvis jeg kom herfra og var overdrevet glad og havde følelsen af, at jeg gav alt, hvad jeg overhovedet kunne, havde det først været en virkelig stor skuffelse. Jeg gav den alt, men der er mere at komme efter, siger Blume.

Både Sarah Sjöström og Pernille Blume skal i vandet igen tirsdag formiddag, hvor det gælder 100 meter fri.

Læs også Pernille Blume slår egen OL-tid og sætter ny dansk rekord

- Det skal nok blive sjovt og nok blive godt, så jeg glæder mig til lige at kunne slappe lidt af og kunne komme ned i gear igen, lyder det fra Pernille Blume.

i 2016 vandt Pernille Blume OL-guld i distancen 50 meter fri. Se interview med den glade svømmepige her:

00:52 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik