Blodpropspatienter dør mens de venter

Selvom det kan redde deres liv, må patienter i Hovedstadsregionen, der har haft en blodprop, vente længe endnu på et blodmålings-apparat. Det oplyser P4 København.

Blodmålings-apparatet kan patienter, der tager blodfortyndende medicin, bruge derhjemme i stedet for at tage på ugentlige besøg hos lægen eller på hospitalet.
Apparatet måler blodets værdier, så patienterne får den helt præcise dosering af deres medicin og ikke dør af en ny blodprop.
Efter kritik sidste år blev støtten ellers fordoblet, så hospitalerne i Hovedstadsregionen kan give apparater ud til 300 patienter om året.
Men det er langt fra nok, siger overlæge Jørn Dalsgaard Nielsen fra Gentofte Hospital.
- Ventelisterne er faktisk uændrede lange. Der er 25.000 patienter i hovedstadsregionen, som er i den her type behandling, siger Jørn Dalsgaard Nielsen.
Julie Andersen er en af dem, der står på ventelisten. Og det er hun stærkt frustreret over:
- Det er yderst utilfredsstillende, for jeg ved, hvor meget det vil kunne forbedre min livskvalitet og lette min hverdag. Jeg har også læst, at hvis alle der står på ventelisten fik det her apparat, ville det kunne redde 400 liv om året. Jeg håber sørme ikke, jeg bliver en af de 400, der ikke klarer den, siger Julie Andersen til P4 København.
Overlæge Jørn Dalsgaard Nielsen vil nu fremlægge problemet over for regionens politikere.
Ifølge ham skal der uddeles op mod 600 apparater om året, hvis ventelisterne skal bringes ned. Hvert apparat koster ca. 5000 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik