Blank mønt fundet hos mand mistænkt for falskmøntneri

En 56-årig svensker og hans bror er anklaget for at fremstille danske 20-ere. De nægter sig skyldige.

En blank metalskive, som ligner en upræget dansk 20-krone, blev fundet af politiet i det hus, hvor en 56-årig svensk mand, som er mistænkt for at forfalske netop 20'ere for flere tusinde kroner, har adresse.

Det oplyser anklager Maria Jepsen i Retten i Roskilde torsdag, hvor sagen mod den 56-årige mand og hans bror bliver behandlet.

I huset blev der også fundet et usb-stik, som indeholdt et program, som bruges til at lave 3D-figurer med. På svenskerens computer fandt politiet også en fil med for- og bagsiden på en dansk 20-krone fra 1996.

Det var også mønter fra 1996 til en værdi af 5820 kroner, som svenskerne 4. december 2013 forsøgte at veksle i en Jyske Bank i Greve.

Den 56-årige mand forklarer, at det ikke var ham eller hans bror, der havde fremstillet de falske mønter. Han havde derimod fået dem af en vens kammerat, som han havde lånt over 100.000 kroner til.

Tilbagebetalingen kom i form af en stor taske fyldt med danske mønter.

Men den svenske mand havde ingen anelse om eller mistanke til, at mønterne var falske, forklarer han.

Den blanke 20-krone fandt han først 4. december, da han tog til Danmark sammen med sin familie, da de skulle på bilferie. Der besluttede han at tage nogle af mønterne med for at veksle dem i Danmark.

- Jeg lægger de andre mønter i en frysepose og tænker ikke mere over det blanke stykke metal, forklarer den 56-årige i retten.

Han har også en forklaring på dét, som blev fundet på hans computer:

- To uger efter at have modtaget pengene, modtager jeg to usb-stik med posten fra den mand, som gav mig mønterne. Computeren gik helt i sort, da jeg prøvede at åbne det ene. Det andet usb-stik turde jeg ikke at åbne. Jeg lagde det direkte i skuffen.

De to svenske brødre er sigtet for at indsætte lige under 12.000 kroner i falske 20'ere i spilleautomater på to færger mellem Danmark og Sverige.

Derudover mistænkes de for at tage lige under 60.000 falske kroner med til Danmark med den hensigt at bringe dem i omløb som ægte mønter.

Sagen ventes at blive afgjort tirsdag i næste uge.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere