Black Cobra stoppede gadeoptøjer

Under urolighederne i februar, hvor utilpassede unge satte ild til skoler, biler og containere over hele landet, beordrede ledende medlemmer af indvandrerbanden Black Cobra uromagerne at standse afbrændingerne af hensyn til bandens narkotikasalg.

Via aflytninger hørte politiet folkene fra Black Cobra - en af landets største og mest frygtede bander - ringe til en stribe unge i Kalundborg, Greve og Hundige. Beskeden fra Black Cobras ledere lød, at optøjerne skulle standses, fordi de tiltrak så meget politi, at det i flere områder gjorde det vanskeligt for banden at passe deres kriminelle forretninger med blandt andet salg af stoffer.
Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningcenter, bekræfter Berlingske Tidendes oplysninger.
- Vi fulgte de aktiviteter, som de utilpassede unge lavede i vinterferien, da vi kunne registrere, at man længere oppe i hierarkiet i banderne var irriteret på disse unge, fordi de tiltrak sig opmærksomhed fra politiet i boligområderne. Det gælder bl.a. nogle Black Cobra-folk, siger Kim Kliver.
Det var altså ikke den øgede mængde af politi på gaderne alene, der fik de utilpassede unge til at stoppe med ildspåsættelserne.
- De store har respekt i miljøet qua deres position. Og da de unge havde fået plejet deres identitet i nogle dage ved at komme på TV, gad de voksne bandemedlemmer ikke lege med længere. Det besværliggjorde deres kriminalitet, at der var et øget fokus fra politiets side, vurderer Kim Kliver. At indvandrerbanderne i dag tilsyneladende styrer hele boligområder vækker bekymring blandt politikere og eksperter.
- Situationen er i øjeblikket voldsomt uoverskuelig for politiet, og så længe vi ikke kender problemets omfang, er det umuligt at komme på nogle løsninger, siger sociolog Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet, der har beskæftiget sig indgående med kriminalitet blandt unge.
Rigspolitiet regner i dag indvandrerbander for det alvorligste kriminalitetsproblem herhjemme. Justitsminister Lene Espersen (K) er også bekymret for udviklingen.
- Der er åbenbart bander, der forsøger at køre mafia-lignende virksomhed i Danmark. De fortjener ikke andet end at komme i fængsel, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere