Bjarke Ingels med til at pifte Kokkedal op

Den kendte arkitekt løb med sejren i konkurrencen om at tegne planerne for Danmarks største klimatilpasningsprojekt til 118 millioner kroner i Kokkedal i Nordsjælland.

Vand skal knytte Kokkedal sammen. Det er grundtanken i det vinderprojekt, der løb med sejren i konkurrencen om at tegne planerne for Danmarks største klimatilpasningsprojekt til 118 millioner kroner i Kokkedal i Nordsjælland. Det skriver Frederikborg Amts Avis.

Vinderprojektet blev afsløret mandag eftermiddag på et pressemøde i Kokkedal, og her kunne deltagerne se de konkrete planer for, hvordan regnvand aktivt skal bringe Kokkedals borgere tættere sammen og skabe liv og glæde i både bymidte og ådal.

Bag vinderprojektet - Den blågrønne haveby - står et team med Schønherr A/S som hovedrådgiver og Bjarke Ingels BIG og Rambøll Danmark A/S som underrådgivere. Schønherr er med andre ord førende i vinderprojektet, imens Bjarke Ingels er repræsenteret med medarbejdere fra hans tegnestue BIG.

Tre hovedpunkter er afgørende i vinderprojektet:

Ådalen skal bringes tilbage til borgerne. Det skal blandt andet ske ved etableringen af flere rekreative områder langs Usserød Å med plads til fx vandlege, fodboldgolf og flere stier. Samtidig forbedres biodiversiteten og naturplejen.

Bymidten mellem Holmegårdscentret, Kokkedal Skole og Egedalshallen får en helt ny sammenhængende struktur, der indbyder til udeliv. Strukturen knyttes sammen af tre delelementer: Bytæppet, Plænen og Øen.

Den tværgående hovedsti skal skabe en sammenhæng mellem bymidten, ådalen og boligforeningerne. Langs hovedstien etableres en gennemgående vandkanal og en markant række af søljeeg. Der, hvor hovedstien krydser Ådalen, dannes en plads - Hængslet.

- Med Den blågrønne haveby har vi fundet et vinderprojekt, der har potentialet til at kunne løfte hele Kokkedal og blive en ny start for byen. Vi kan se frem til en helt ny bæredygtig bydel, hvor vandet er med til at knytte borgerne sammen og skabe fællesskab.

Jeg tror på, at projektet her kan være med til at gøre Kokkedal til et bedre og mere trygt sted at bo, siger borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S).

Bag Danmarks største klimatilpasningsprojekt står et partnerskab bestående af Fredensborg Kommune, Realdania og de to almene boligorganisationer Boligselskabet Ab Hørsholm Kokkedal v/Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B. Projektet støttes endvidere af Lokale og Anlægsfonden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere