Bispevalget i København skal gå om

Valgbestyrelsen for Københavns Stift tager nu konsekvensen af en forkert formulering i vejledningen til, hvordan man udfylder stemmesedlen til bispevalget

- Valget aflyses, og det hele skal nu gå om. De stemmeberettigede får tilsendt nye stemmesedler sammen med en korrekt vejledning til, hvordan den udfyldes, siger formanden for valgbestyrelsen i Københavns Stift, Arthur T. Mønsted, til TV2/Lorry.

I den oprindelige vejledning til de stemmeberettigede optrådte ordet gyldig, hvor der i stedet skulle have stået ugyldig. Det betød, at der i vejledningen optrådte følgende fejlagtige sætning:
- Stemmesedler, hvor der er anført andet end ét kryds, er gyldige.

- Vi har besluttet, at der under ingen omstændigheder må herske tvivl om valgresultatet. Derfor har vi taget denne beslutning, siger Arthur Mønsted til TV2/Lorry. Samtidigt slår han fast, at valgbesty-relsen for Københavns Stift vil indstille til Kirkeministeriet, at valgbestyrelsen for Københavns Stift får et helt nyt sekretariat.

Så sent som i sidste uge løb bispevalget også ind i store problemer. Dengang manglede dele af valgmaterialet kontrolnumre. Valget måtte rykkes, og nye stemmesedler trykkes. Det skal altså ske nu igen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere