Biskop: Helt fint med Medina-klokkespil

Når klokkenisten i Vor Frelser Kirke spiller Medina, børnesange eller Michael Jackson, er det en misforstået leflen for populærkulturen.

Det udtalte musikekspert Henrik Marstal til Kristeligt Dagblad i dag. Peter Skov-Jacobsen, biskop ved Københavns Stift, er ikke enig. For hvad er der nu galt med lidt munterhed, spørger biskoppen.

Læs også: Københavnsk kirke spiller Medina fra klokketårn

- Jeg er helt sikker på, at klokkenisten derude gør sig store overvejelser om, hvad han skal spille. Og at der sådan kommer lidt munterhed og humor ned ovenfra, synes jeg kun er meget passende, siger han til DR Kultur og fortsætter:

- Det er da dejligt, at der pludselig kommer noget skævt og sjovt i københavnerhverdagen, som man måske ikke lige havde regnet med fra det tårn. Og så længe der ellers bliver passet godt på musikken og der bliver spillet godt, er det jo fint.

Men hvad har populære sange af for eksempel Medina med kirken at gøre?

- Hvis man ser tilbage i kirkehistorien, så kan man se, at kirken ofte har været ude i populærkulturen. Det har jo faktisk været der, hvor kirken altid var allermest populær. Nogle af de salmemelodier, vi har nu, var engang dansemelodier. Det kan man også mærke, for man kan næsten ikke sidde stille, når man synger dem, siger biskoppen.

Klokkespillet i den københavnske kirke spiller en lille melodi hver time fra morgen til midnat, mens der om torsdagen spilles en halv times blandede bolcher af både kirkemusik og mere moderne sange.

- Hvis der kommer et smil på læben af folk en dejlig hverdag i København, så gør det vel ikke noget, slutter biskoppen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere