Biltrafikken på Nørrebrogade er faldet med 60 procent

Siden Københavns Kommunes i 2008 begyndte trafikomlægningen af Nørrebrogade, er biltrafikken på gaden faldet med 60 procent. Det skriver politiken.dk.

Dengang kørte der hver dag 15.000 biler hen over Dronning Louises Bro, men det tal er i dag faldet til 6.000 de seneste to år.

Det viser den første evaluering af trafikprojektet på Nørrebrogade, der samtidig slår fast, at antallet af fodgængere tilsvarende er steget med 60 procent, og at 20 procent flere hver dag krydser broen på cykel.

Og ikke nok med det: Antallet af trafikuheld er reduceret med 45 procent, støjniveauet er halveret og bussernes rejsetid gennem gaden er faldet med 10 procent.

Bedre for 90 % af gadens brugere

Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal er da også meget glad for resultaterne af evalueringen.

»Det er rigtig flot. Vi har gjort det bedre for 90 procent af gadens brugere. Det er positivt, og det kan vi være stolte af«, siger hun til politiken.dk.

Til gengæld er det mere uklart, hvad omlægningen har betydet for butiksejerne. Evalueringen viser, at der i perioden fra 2005 til 2010 - hvor den seneste opgørelse er lavet - har været et lille fald i butikkerne. Men det er svært at sige, hvor meget af det, der kan tilskrives trafikforsøget, og hvor meget der skyldes krisen.

Kigger på man på andre sammenlignelige handelsgader som Amagerbrogade, Østerbrogade og Vesterbrogade er antallet af butikker faldet på samme måde, skriver politiken.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere