Bilister kører for stærkt ved skoler

De nordsjællandske bilister har ikke lært at lette foden fra speederen, når de om morgenen passerer en skole. Det viser tallene fra Nordsjællands Politi, der ved skolestart sidste uge indledte en tre uger lang færdselskampagne.

Kampagnen vil på skift bringe politiets kontroller rundt til 190 privat- og folkeskoler i 13 kommuner. I år er der særlig fokus på hastighed, oplyser vicepolitikommissær Jan Perfeldt fra Nordsjællands Politi.

- I den første uge har vi skrevet 287 sager, og de 249 er hastighedssager, som vores ATK-vogne har målt og fotograferet, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

De øvrige 38 sager handler om kørsel uden sikkerhedssele, cykler bag på bilen uden lygtebom, overskridelse af spærrelinjen på en vej, når forældrene lige laver et u-sving over mod skolen - og om cykling på fortovet eller gennem et fodgængerfelt.

- Det er et forholdsvis højt tal for hastighedsoverskridelse, og af de 249 sager, udløste 14 et klip i kørekortet, da overskridelsen var over 30 procent af det tilladte, siger Jan Perfeldt.

Fangsten kan ikke sammenlignes med tidligere år, da det er første år Nordsjællands Politi indrager de automatiske fartkontroller så massivt ved skolestart.

- Vi har valgt at være ude med vognene ved skolerne hver eneste morgen i tre uger for at understrege, at der altså er en hastighedsgrænse, siger han .

Bortset fra de bilister, der drøner hurtigt forbi skolerne, er der ros til forældre og børn fra færdselspolitiet.

- Der er ikke alarmerende mange overskridelser. Når det gælder børn, som ikke er spændt fast i bilen, har vi kun haft en enkelt sag. Men der er forsat mange børn, som bliver kørt i bil til skole, og det giver pres på trafikafviklingen omkring de enkelte skoler. Vi kunne ønske at flere børn fik lært deres skolevej på cykel eller til fods. Og at forældrene, der sætter børn i de »kys og kør« områder, som mange skoler har indrettet , bliver i bilen og straks kører videre, når de har sat børnene af, siger Jan Perfeldt.

Politiets aktion fortsætter i denne og næste uge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

default_thumb

play14-årig stilles for nævn efter skuddrab på Frederiksberg

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere