Bilister dumper pendlerparkering

Sæt bilen i et »Parkér og rejs«-anlæg ved en station i en af omegnskommunerne, hop over i toget og kom hurtigt og let ind til byen, når du skal på arbejde. Det sparer dig for tid og frustration i trafikpropper og andre for endnu en bil på de trafikerede indfaldsveje, skriver Berlingske Tidende lørdag.

Løsningen for mange tusinde pendlere lyder enkel - men virkeligheden er en ganske anden. De p-pladser, der er anlagt ved stationer i omegnen af København, er nemlig enten for små, for dyre eller for uhensigtmæssigt placerede. Og ambitionen om at få flere til at »parkere og rejse« har derfor svære kår, lyder vurderingen.
»Hvorfor tager folk bilen hele vejen ind til København? Det handler banalt om, at der ikke er nogen mulighed for at parkere den og tage toget. Fra Helsingør og sydpå langs Kystbanen skal man være heldig at finde en p-plads ved stationen efter klokken syv. De p-pladser, der er, bliver brugt, men er man først kørt forgæves efter en plads tre gange, så gider man ikke det længere,« siger chefkonsulent Torben Kudsk fra Forenede Danske Motorejere (FDM).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere