Betjent invalideret af skud fra kollega

En politimand blev alvorligt såret, da en skydeleder affyrede et skud mod en træbarak

Foto: TV2/Lorry

Skydelederen troede ikke, at skuddet ville gå gennem væggen.
 
To mænds liv blev ødelagt, da en 45-årig skydeleder hos politiet den 2. september sidste år affyrede et skud mod en træbarak på København Skyttecenter på Amager.
Skuddet gik direkte gennem trævæggen og ni skydeskiver af flamingo, før det splintrede skinnebenet på en 39-årig kriminalassistent, der opholdt sig i et teorilokale på den anden side af væggen.
Den 45-årige havde taget 25 israelske øvelsespatroner med hjemmefra for at demonstrere dem for en kollega.
De to politifolk sad sammen med den 39-årige i barakken, da de besluttede sig for at gå ud og afprøve dem. Men de gik ikke ned på selve skydebanen, som de burde. I stedet tog skydelederen ladegreb lige uden for barakken.
- Jeg troede, at han ville skyde ned i en flise. Men pludselig drejede han rundt og skød mod trævæggen, fortalte kollegaen i retten.
Projektilerne var lavet af ler og burde gå i stykker, når de ramte noget hårdt.
- Jeg vidste, at projektilet ville pulverisere, når det ramte noget. Jeg havde udtrykkeligt fået at vide, at det ville gå i stykker, når det ramte en trævæg, forklarede skydelederen.
Inde i barakken fik kriminalassistenten et chok, da der pludselig lød et højt brag.
- Det føltes som om, der var én som slog mine ben væk under mig med et boldtræ, fortalte han i retten.
- Jeg råber: "Hjælp, hjælp, jeg er blevet skudt". De råber tilbage udefra: "Hvis du er blevet skudt, kan du selv tage en bil og køre på skadestuen", og så griner de højt.
De to politifolk udenfor var overbevist om, at kollegaen indenfor gjorde grin med dem - projektilet kunne jo ikke gå gennem en trævæg. Men de går ind og opdager, at han ligger blødende på gulvet.
- Det var meget chokerende, fortalte skydelederen i retten.
Den 39-årige er stadig sygemeldt, og da hans bistandsadvokat spurgte, om han nogensinde vil kunne spille fodbold igen, brød han sammen.
- Det må tiden vise. Alle mine kammerater er sportskammerater, så det er hårdt at være henvist til en sofa, sagde den grådkvalte betjent, der også føler, at forholdet til hans lille datter er ødelagt.
- Jeg kan hverken lege med hende eller lægge hende i seng, fortalte han.
Anklageren kræver fængselsstraf til skydelederen, der blandt andet er tiltalt for i grov kådhed at bringe andres liv og førlighed i fare.
Der falder dom i sagen mandag i næste uge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik