Betjent får 60 dages fængsel for at bortføre Thor

Nordsjællandsk betjent anker dom på betinget fængsel i 60 dage for at bortføre hund, der skulle aflives.

Foto: TV2/ Lorry

Det var en alvorlig lovovertrædelse, da en politiassistent fra Nordsjælland gik i aktion og bortførte en hund, som stod til aflivning.

Det fastslår en dommer i Retten i Helsingør fredag ved at idømme den 42-årige Lars Bo Lomholt fængsel i 60 dage. Men straffen gøres betinget.

Lomholt optrådte som politimand og kørte i en politiets patruljevogne, da han fjernede schæferhunden Thor fra et internat i Hillerød. Hunden skulle aflives, fordi den havde bidt en anden hund.

- Din aktion har været planlagt og veltilrettelagt, og den var ikke overstået på fem minutter, og den var koordineret med andre, sagde dommer Mikael Friis Rasmussen.

Han gør også opmærksom på, at bortførelsen ikke i første omgang skete for at skaffe opmærksomhed om en uretfærdig lov. Men derimod blot om at få fjernet hunden.

De helt store principper er på spil i sagen, påstod hans forsvarer.

- Det er nærmest en omvendt tamil-sag, sagde hans forsvarer, advokat Karoline Normann.

Hun henviser til tamilsagen og kommissionsdomstole, som skal undersøge, hvorfor embedsmænd ikke har sagt fra.

Her er der endelig et eksempel på en politimand, der har modet til at sige fra, lød det fra forsvareren, der anbefaler strafbortfald.

Derimod mente anklageren, at den 42-årige skal idømmes ubetinget fængsel i 60 dage, fordi han misbrugte sit embede og også begik dokumentfalsk under manøvren med at befri hunden Thor fra et internat.

Hunden er i dag fortsat i live. Men Lomholt vil ikke sige, hvor hunden opholder sig. Politiet havde besluttet, at dyret skal aflives efter en sag om skambid.

Lomholt ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik