Betjent anklages for færdselsdrab

En ulykke i Albertslund sidste år kostede en motorcyklist livet. Statsadvokaten kræver betjent idømt bøde

Foto: TV 2 Lorry

En politimand skal straffes, fordi hans udrykningskørsel i Albertslund var skyld i, at en motorcyklist mistede livet. Det kræver Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn i et anklageskrift, der er sendt til Retten i Glostrup.

Ulykken skete 24. september 2011 i krydset Herstedvestervej og Roskildevej. Forinden havde der været uro på Brøndby Stadion i forbindelse med en superligakamp mellem Brøndby og FCK.

Der opstod et stort slagsmål mellem tilhængere af de to klubber, og der blev anholdt flere end 20. Ulykken først på aftenen involverede netop en af politiets transportvogne.

Den kørte frem for rødt og ramte en motorcykel. Føreren døde cirka tre uger senere på grund af kvæstelserne.

Det var ikke nødvendigt at køre med udrykning

Betjenten, der sad ved rattet, kørte udrykning, selv om betingelserne ikke var opfyldt, mener statsadvokaten. Det var ikke "påtrængende nødvendigt" at køre udrykning, hedder det i anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i. Og desuden kørte betjenten for stærkt frem for rødt lys. Derfor var han ikke i stand til straks at standse for tværgående trafik, hævdes det af statsadvokaten.

Den tiltalte politimand, der er 32 år, nægter sig skyldig.

Han risikerer at blive idømt en bøde, hvis Retten i Glostrup finder ham skyldig i at have overtrådt bekendtgørelsen om udrykningskørsel, færdselsloven og straffelovens paragraf om uagtsomt manddrab.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik