Betinget fængsel for at slå rådhusbetjent

En 23-årig mand er blevet idømt 60 dages betinget fængsel for et overfald på en rådhusbetjent.

Foto: Lorry

Det var utilfredshed med at stå i kø i borgerservice på Køge Rådhus, som fik en 23-årig mand til at tænde helt af og stikke rådhusbetjent Palle Knudsen en lige højre. Det kostede den 23-årige en dom på 60 dages betinget fængsel, skriver DAGBLADET Køge.

Den 23-årige mand var mødt op på Køge Rådhus den 30. januar for at få dækket en tandlægeregning. Her talte han med en medarbejder ved skranken i borgerservice, men fik at vide, at han manglede nogle papirer.

- Derfor måtte jeg tilbage til Nordea. Da jeg kom tilbage til rådhuset, kom jeg til at springe én over i køen. Det måtte jeg ikke, og så blev jeg sur, fortalte den unge mand, da Retten i Roskilde i går behandlede sagen.

Han fortsatte sin forklaring:

- Hende oppe i kassen blev sur over, at jeg sprang over i øen, men jeg havde selv en dårlig dag.

Den 23-årige forlod borgerservice, men kort efter vendte han tilbage igen. Her blev han stoppet af rådhusbetjent Palle Knudsen.

- Da jeg kommer tilbage, må jeg ikke komme ind, ham vagten vil ikke lade mig komme ind. Jeg kommer til at slå ham med knyttet hånd og rammer ham i hovedet, lød den 23-åriges forklaring.

Rådhusbetjenten faldt omkuld af slaget, der ramte ham i tinningen på højre side af hovedet. Flere vagter kom ilende til og fik passifieret den ophidsede 23-årige mand og politiet blev tilkaldt, som anholdt den 23-årige.

I retten kom det frem, at den 23-årige er på kontanthjælp og har et hashmisbrug.

Den 23-årige erkendte hele hændelsesforløbet. Dommer Dennis H. K. Jacobsen skulle derfor ikke tage stilling til skyldspørgsmålet, men alene til strafudmålingen.

- Denne form for vold koster. Hvis du slår en tilfældig person med knytnæve i anigtet giver det 40 dages betinget fængsel. Her skal tages hensyn til, at det er en betroet ansat. Derfor får du 60 dages betinget fængsel og skal følge et behandlingsforløb for hashmisbrug, sagde Dennis H. K. Jacobsen.

Den 23-årige valgte at modtage dommen.

Køge Kommune har i forbindelse med sagen givet den 23-årige mand et halvt års karantæne mod at vise sig på rådhuset.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik