Betinget fængsel for falsk incestanklage

Kvinde skal ikke i fængsel for at have sendt ubegrundede anklager mod far for sexovergreb mod datter i en andens kvindes navn. De 10 dages fængsel, hun fik, blev gjort betinget. Det skriver Helsingør Dagblad.

Det var, hvad jeg havde forventet. Det vigtigste er, at hun blev dømt skyldig, sagde Thomas Lund fra Helsingør om udfaldet af retssagen mod hans eks-kone, som havde fremsendt incestanklager mod ham i en anden kvindes navn.

En uenig domsmandsret ved Helsingør Ret takserede den falske anklage til 10 dages fængsel.

Et af domsmandsrettens medlemmer krævede 20 dage til kvinden, som havde tilstået at hun sendte mailen i en i falsk navn.
Den dømte 32-årige mor til barnet skal ikke i fængsel med mindre hun overtræder loven inden for de næste års tid. Hun valgte at tage 14 dages betænkningstid med hensyn til, om hun vil anke dommen.

Hun, som er flyttet til Helsingør fra Espergærde og som også er sigtet i en stor sag om dankort-svindel for en halv million kroner, blev kendt skyldig i at have sendt en mail til de sociale myndigheder i Helsingør, hvor hendes eks-mand og far til hendes tre og et halvt-årige datter, blev anklaget for at have begået sexovergreb mod barnet.

Kvinden skrev i september sidste år mailen fra en computer på Espergærde Bibliotek, og formulerede indholdet så den så ud til at komme fra naboen til den lejlighed i Helsingør hun og Thomas Lund boede i, før de blev skilt.

I retten fortalte den 32-årige kvinde at hun var desperat, da hun sendte mailen.

Ifølge hende var det umuligt at få myndighederne til at tage hendes bekymringer for datterens tarv, når hun var sammen med sin far, alvorligt.

Der var flere indikationer på, at barnet blev udsat for overgreb, mente hun. De fleste stammede fra seksuelle vendinger, som barnet selv brugte, og som kompromitterede faderen.
Barnet selv bar imidlertid ikke præg af nogen form for tvang eller overgreb, og udviklede sig ifølge de specialister som tilså hende, godt og »upåfaldende«.

De pædagoger, som politiet talte med i forbindelse med efterforskningen, gav derimod udtryk for større bekymring for moderens psykiske tilstand. Enkelte ville ikke afvise at barnets verbale udgydelser kunne være en følge af manipulation.

Jeg skrev mailen i desperation og afmagt, sagde den 32-årige fra anklagebænken.

Det var ikke min mening at ramme faderen, men at få kommunen til at undersøge om min bekymring var reel eller ej. Det er jo min pligt som mor, fortsatte hun.
Men domsmandsretten fandt, at hun via sin mail indirekte havde til hensigt at pudse politiet på faderen, da hun måtte have indset, at beskyldningerne til sidst ville havne på politiets bord.

Selve e-mailen førte da heller ikke i første omgang til en politiefterforskning af de alvorlige beskyldninger, selv om kommunen faktisk sendte den videre til politiet.
Det gjorde den anmeldelse, den 32-årige kvindes far indgav om incest mod barnet nogle dage senere, til gengæld. Men efter at have undersøgt sagen afviste politiet anklagerne som grundløse, og da statsadvokaten senere fik anmeldelsen til bedømmelse nåede han frem til han samme konklusion som politiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere