Betalingsringen skal følge kommunegrænsen

      Alt tegner til, at den københavnske betalingsring kommer til at følge den københavnske kommunegrænse med et sving uden om Amager, så amagerkanerne kommer til at bo inden for betalingsringen.          

Foto: TV2/Lorry

  Det skriver Politiken lørdag.
Ifølge Politikens oplysninger, baseret på en række kilder, er regeringspartierne enige om den placering, som også flugter med Københavns Kommunes ønsker. Kommunen har i den senere tid lagt maksimalt pres på transportminister Henrik Dam Kristensen (S) for at få flyttet betalingsringen væk fra ring to, som Socialdemokratiet og SF foreslog i valgkampen.
      I en situation, hvor samtlige borgerlige partier har meldt kontant fra til enhver støtte til betalingsringen, er Enhedslisten igen havnet som den politiske tunge på vægtskålen.
     
Og det indflydelsesrige støtteparti har meddelt regeringen, at udelukkende en placering langs kommunegrænsen kan komme på tale.
     
 »Vi har sagt til transportministeren, at hvis vi kommer i regulære forhandlinger, så vil vi stå meget fast på kommunegrænsen. Vi stiller aldrig forud for forhandlinger fuldstændig ultimative krav, men der skal sateme gode argumenter til for, at vi flytter os fra det. Og dem tror vi ikke, at han har«, siger transportordfører Henning Hyllested (EL) til Politiken.
      

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik