Berlingske-ejer inviterer købere til at se på Berlingske

Berlingske-ejer Mecom har fået interesse fra mulige købere af Berlingske og byder dem ind på inspektion.

Et salg af Berlingske-koncernen kan være rykket nærmere, fremgår det af en meddelelse fra selskabet Mecom, der ejer Berlingske.

Selskabet har modtaget interesse for køb af den samlede danske forretning, oplyser Mecom.

Man vil nu invitere et mindre antal mulige købere til inden længe at gennemføre en såkaldt due diligence, som er en grundig undersøgelse af den virksomhed, som man ønsker at købe.

Mecom, der er en britisk mediekoncern, meldte sidste sommer, at man ville gennemføre en strategisk gennemgang for at undersøge alle muligheder for at øge værdi for aktionærerne - herunder også frasalg.

Selskabet har ikke fået acceptable tilbud på den hollandske forretning, men undersøger nu et antal tilbud på enkelte dele af den hollandske forretning.

I Danmark har salgsprocessen i 2012 ikke været hjulpet af svære tider på medieområdet. Således måtte Mecom tilbage i oktober meddele, at både annonceindtægter og oplag faldt markant i tredje kvartal af 2012.

På oplagssiden skulle der være tale om et fald på ni procent, mens annonceindtægterne i kvartalet faldt 18 procent - eller dog kun 15 procent, hvis man ikke medregner den nu lukkede gratisavis Urban.

Længst fremme i Mecoms salgsplaner synes aktiviteterne i Polen at være. Her har man fået et antal bud på den polske mediedel, og man er nu i eksklusiv diskussion med en af budgiverne, fremgår det af Mecoms opdatering.

Meddelelsen er en forløber for Mecoms årsregnskab den 21 marts. Ved den lejlighed vil Mecom på ny oplyse om forløbet af eventuelle frasalg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere