Beredskabsstyrelsen efter Bodil: Vandet er pumpet væk

Oprydningen efter Bodil er slut, meddeler Beredskabsstyrelsen, der nu afslutter sin indsats.

Husene ved Hyllingeriis ved Roskilde Fjord står ikke længere under vand.

Beredskabsstyrelsen har nu fået pumpet alt vand fra de oversvømmelser, som stormen Bodil skabte, væk. Dermed er indsatsen afsluttet, meddeler styrelsen fredag.

- Det har været en af de største opgaver, vi har haft i flere år. Alle vores centre i hele landet har været i gang, og vi har været indsat i op til fire døgn, fem døgn faktisk det sidste sted, siger Lars Schou, souschef hos Nationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen

Siden stormen ramte Danmark den 5. december, har styrelsen udleveret over 156 tusind sandsække for at dæmme op for vandmasserne og lænset over en milliard liter vand væk fra de oversvømmede områder.

Nu tager andre over for at fjerne vand i huse

Særlig slemt har det stået til ved Roskilde Fjord. I Frederikssund måtte beboere nær havnen forlade deres hjem på grund af oversvømmelser, i Jyllinge var 250 husstande uden strøm som følge af stormfloden.

- Vi har været oppe omkring Rømø og Limfjorden, men hovedparten af vores ressourcer har været indsat ved Roskilde Fjord. Vi har pumpet længst i sommerhusområder, hvor nogle huse har stået under vand op til tagranden, siger souschefen og fortsætter:

- Nu har vi pumpet alt vand væk fra de steder, vi var indsat. Vi tager vejene, pladserne og de store områder. Nu er der så andre, som tager over og får fjernet vand og fugt i husene.

Bodil fik sit tag i den jyske vestkyst torsdag morgen i sidste uge. Stormen tog til i løbet af dagen og ramte det meste af landet.

Beredskabsstyrelsen fik efterhånden travlt med at rykke ud til væltede træer, bygninger, der skulle afstives, og oversvømmelser. I alt blev det til 177 udrykninger, hvilket er tre gange mere end ved stormen tilbage i oktober.

- Nu er vi ved at vaske slangerne og soignere pumperne, så de er klar til næste opgave, fortæller Lars Schou.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere