Beredskaber og brandstationer flager på halvt efter kollegas død

Brandmands- og beredskabskollegaer mindes kollega, der afgik ved døden under en brandindsats syd for Aarhus torsdag.

Foto: Local Eyes

Torsdag aften mistede en blot 41-årig brandmand livet i tjeneste.

Dødsulykken skete, mens han var i færd med at bekæmpe en stor markbrand ved Galten i Sydøstjylland.

Ifølge TV 2 blev den 41-årige dræbt, da han blev kørt over af en bakkende tankvogn.

Siden udtrykte flere brandtjenester deres dybeste kondolencer overfor de pårørende og kolleger, som var tæt på ulykken. 

Læs også Sjællandske brandfolk sørger over død jysk kollega

- #HBeredskab (Hovedstadens Beredskabs Twitter-navn, red.) har erfaret at en brandmand i Østjylland i dag har mistet livet ved en tragisk ulykke. Brandmanden var sammen med kolleger ved at bekæmpe en større markbrand. #HBeredskab sender sine kondolancer og dybeste medfølelse til de pårørende og involverede kolleger, skrev Hovedstadens Beredskab blandt andet på det sociale medie Twitter, mens også kollegerne i Beredskab Øst bragte kondolencer:

- Meget trist og tragisk nyhed. Den største medfølelse og kondolence til de pårørende og brandmandens kollegaer. De varmeste tanker fra alle kollegaerne i Beredskab Øst, skrev de på Twitter. 

  Foto: Local Eyes

I dag har Danske Beredskaber besluttet at mindes den afdøde jyske brandmand ved at lade alle flagstænger på beredskaber og brandstationer flage på halvt.

- Vore tanker er hos vores afdøde kollegas familie og nærmeste, og alle mænd og kvinder i det danske beredskab takker betingelsesløst og med stolthed for at have været på hold med ham, siger Jarl Vagn Hansen, der er formand for Danske Beredskaber.

- I respekt for den omkomne brandmand fra Østjylland, som igår blev dræbt under slukningsarbejdet ved en større markbrand, flager Frederiksborg Brand & Redning i dag, fredag den 20. juli, på halv stang fra alle vores brandstationer. Æret være hans minde, skriver Frederiksborg Brand & Redning på Twitter.

Ifølge TV 2 skal Arbejdstilsynet nu se nærmere på sagen, som endnu ikke er klarlagt. 

Ifølge TV 2 ØSTJYLLAND opstod markbranden i forbindelse med høstarbejde omkring klokkken 17.30 ved Tåstrupvej på grænsen mellem Skanderborg Kommune og Aarhus Kommune.

  Foto: Local Eyes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik