Beredskab advarer om "uheldig tendens" efter at have reddet flere borgere ud af buske

Senest sad en person fast i en brombærbusk, og der måtte tilkaldes hjælp.

De fleste er sikkert bekendt med ordsproget 'at stikke hovedet i busken', der kan betyde, at man ikke vil se virkeligheden i øjnene eller forsøge at løse sine problemer.

Hos Beredskab Øst har det dog en mere bogstavelig betydning.

På det seneste har beredskabet oplevet flere tilfælde med borgere, der er kommet galt afsted i buske eller buskadser på så alvorlig vis, at de har set sig nødsaget til at alarmere beredskabet for at komme fri.

Det kunne umiddelbart lyde som en spøg. Men faktisk er det så grelt, at Beredskab Øst nu har udsendt en opfordring til borgerne om at passe ekstra godt på.

- Pas på med de grønne buske. De kan godt være genstridige, lyder det i et opslag, som beredskabet har delt på Facebook.

Så sent som søndag morgen var den gal, da beredskabet måtte rykke ud til meldingen om en person, der sad fast i en brombærbusk. 

- Heldigvis var personen kommet fri ved vores ankomst, lyder det fra beredskabet.

Beredskab: En uheldig tendens

Dog var søndagens udrykning til den uheldige borger ikke et enkeltstående tilfælde.

Ifølge Beredskab Øst er der tale om en decideret "uheldig tendens", hvor redningsmandskab hjælper uheldige borgere med at komme fri af grønne og genstridige buske med torne på.

Beredskabet har i den forbindelse postet flere billeder, der viser en af redningsaktionerne.

- På billederne assisterer Station Lyndby ambulancemandskabet med at få en ældre person, som er væltet bagover og ind i et buskads, idet han hvilede sig op af hegnet.

Fuld mand sat fast i tornekrat

Også tidligere i august måtte beredskabet rykke ud.

- For et par uger siden måtte Station Gentofte en sen nattetime hjælpe en meget beruset ungesvend ud af et tornekrat, lyder det.

Præcis hvor mange anmeldelser, Beredskab Øst er rykket ud til i løbet af sommeren, melder historien ikke noget om.

Beredskab Øst er en sammenslutning af redningsberedskaberne i Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner.