Beredskab advarer mod muligt svindelnummer efter "mærkeligt" opkald

Hovedstadens Beredskab advarer mod muligt forsøg på tricktyveri, efter at en borger modtog et opkald fra ukendt person, som udgav sig for at være brandmand.

Kynismen såvel som kreativiteten kender tilsyneladende ingen grænser blandt tricktyve.

I sidste uge blev en formodet, kvindelig tricktyv anholdt og fængslet, efter at hun angiveligt havde stjålet fra flere ældre borgere i Køge, som hun havde bildt ind, at hun var hjemmehjælper.

Nu florerer der så et nyt muligt svindelnummer. Denne gang er det dog ikke hjemmeplejen, men derimod Hovedstadens Beredskab, der advarer borgere mod tricktyveri.

Det sker efter, at en borger mandag er blevet ringet op af en ukendt person, der udgiver sig for at være brandmand fra Hovedstadens Beredskab.

- Det er ret mærkeligt. Vi blev kontaktet af en kvinde, som var blevet ringet op af en person, der påstod at være en af os. Personen ville foretage et brandsikkerhedsbesøg hjemme hos kvinden. Men sådan noget ringer vi altså ikke og spørger folk direkte om, siger Tim Simonsen, vagthavende operationschef, hos Hovedstadens Beredskab, til TV 2 Lorry.

Kan kendes på uniform og id-kort

Han fortæller, at den kvindelige borger undrede sig over opkaldet og efterfølgende kontaktede beredskabet. Her opfordrede man kvinden til at tage kontakt til politiet. Ydermere beredskabet et par af deres folk ud til kvindens adresse for at sikre sig, at hun var tryg og i gode hænder, hvilket det viste sig, at hun var.

- Hvis man får et lignende type opkald, opfordrer vi til, at man som borger kontakter politiet. Skulle nogen alligevel finde på at dukke op hjemme hos folk og påstå, at de er fra beredskabet, så kan man altid kende os ved, at vi som udgangspunkt er uniformerede og altid bærer et legitimationskort, siger Tim Simonsen.

Gode råd mod tricktyveri i hjemmet

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er det især ældre, der risikrer at blive udsat for tricktyveri. Men som udgangspunkt bør alle være opmærksomme, hvis en fremmed vil lukkes ind. Nogle beder måske om at få et glas vand eller låne toilettet.

Det Kriminalpræventive Råd har på sin hjemmeside formuleret en række gode råd og forholdsregler, som du kan lade dig inspirere af. Vi har listet dem nedenfor i faktaboksen.

Sådan beskytter dig mod tricktyve i hjemmet

 

Det mest almindelige er, at en eller to personer ringer på døren og beder om hjælp eller siger, at de kommer fra hjemmeplejen eller for at aflæse el. Personen eller personerne beder derfor om at komme ind. Du bør være opmærksom, hvis en fremmed vil lukkes ind.

Hovedstadens Beredskab advarer mod falske brandmænd, efter at en borger i dag fik ”mærkeligt” opkald.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

20190304-100858-7-1920x1279we

Intetanende borgere ramt af hardball-kugler: Mand affyrede skud fra en sølvfarvet bil

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere