Bendtners spritkørsel skal for retten i dag

Københavns Byret starter tirsdag sagen mod Nicklas Bendtner for spritkørsel. Der falder muligvis dom i dag.

Foto: TV2/ Lorry

Fodboldspilleren Nicklas Bendtners sag om spritkørsel skal for en dommer i Københavns Byret tirsdag, hvor der muligvis falder dom, erfarer Ritzau. Retssagen kører fra klokken 15.00 i Københavns Byrets 19. afdeling.

Der er allerede lavet et anklageskrift mod den ekskluderede landsholdsspiller, oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Politi til Ritzau.

Angriberen blev natten til søndag taget for spritkørsel og havde endda kørt imod færdselsretningen ved Gl. Strand i København.

Bendtner på Twitter: Jeg tager det fulde ansvar

- Kære venner. Jeg blev taget i en mild sag for spritkørsel sidste nat. Det var en stille nat, men jeg er meget, meget ked af det over for mine venner og fans.

- Det er ikke okay at drikke og køre bil. Jeg tager det fulde ansvar, skrev 25-årige Bendtner søndag eftermiddag på sin Twitter-profil.

Bendtner er på grund af sagen ikke aktuel for landsholdet det næste halve år, oplyste Dansk Boldspil-Union (DBU) mandag.

Landstræner Morten Olsen er ifølge DBU enig med beslutningen. DBU mener, at spiritussagen har påvirket Nicklas Bendtners omdømme i negativ retning og meddelt ham, at han ikke lever op til unionens forventninger:

- Det er DBU's holdning, at enhver landsholdsspillers opførsel som minimum bør være i overensstemmelse med samfundets regler, og at spillernes ageren i offentligheden ligeledes bør være i overensstemmelse med fodboldforbundets normer og værdier.

Bendtner: Det værste der kan ske for en fodboldspiller er at blive sat af landsholdet

DBU har bedt Bendtner bruge det næste halve år på at overveje, om han kan leve op til de forventninger, som offentligheden og DBU har til ham.

Efterfølgende sagde Bendtner følgende i en pressemeddelelse:

- Det gør mig utrolig ondt og rammer mig meget hårdt, at DBU har valgt at sætte mig af landsholdet det næste halve år.

- Det her er det værste, der kan ske for en fodboldspiller. Jeg vil dog gerne understrege, at jeg fuldt ud respekterer DBUs beslutning, og at jeg vil arbejde hårdt på at komme tilbage til det landshold, jeg elsker, så hurtigt, det er muligt.

- Det her er dybt ulykkeligt. Jeg er dybt ulykkelig for min fejlvurdering lørdag nat, og jeg påtager mig det fulde ansvar.

Har været skadet siden december

Angriberen havde i weekenden været i byen i København med en ven. Efter at have spist sushi var den i øjeblikket skadede spiller på sportsbar og cocktailbar, inden han satte sig bag rattet i sin bil og dummede sig.

Bendtner har været skadet siden december, efter at han kom til skade i en pokalkamp for Juventus.

Danskeren er på kontrakt i engelske Arsenal, men er i denne sæson udlejet til de italienske mestre fra Juventus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik