Bedst og værst til uddannelse

Adgangen til en ungdomsuddannelse afhænger meget af, hvor du bor, og i Nordsjælland findes både de bedste og værste kommuner, når man ser på, hvor stor en andel af de unge, der får en ungdomsuddannelse. Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Frederikssund, Gribskov, Helsingør og Halsnæs ligger i bunden, mens velhavende enklaver som Hørsholm og Rudersdal er i toppen. Det afspejler, at Nordsjælland er meget forskelligartet, siger Lars Andersen, der er direktør i AE.
Analysen gør samtidig klart, at selv i de gode kommuner er der 15-16 procent af de unge, der ikke får en ungdomsuddannelse, hvilket betyder, at der er lang vej til målet om, at 95 procent af alle unge skal have en ungdomsuddannelse inden 2015.
På Christiansborg, er man godt klar over problemet, og uddannelsesordfører Christine Antorini (S) mener, at der skal gøres noget nu.
- Problemet er, at Nordsjælland bliver en del af udkantsdanmark, siger hun og peger på, at man bør sætte ind allerede i folkeskolen, ligesom man bør overveje at lave obligatorisk ungdomsuddannelse.
Det sidste falder dog ikke i god jord hos Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti, der dog også mener, at folkeskolen trænger til at blive kigget efter i sømmene, mens Sophie Løhde fra Venstre ikke er afvisende, men peger på, at det er vigtigt at se på frafaldet på de nordsjællandske ungdomsuddannelser.
- De unge er gode til at påbegynde, men knapt så gode til at fuldføre en ungdomsuddannelse, siger hun.
Alle roser dog tiltagene med at rykke ungdomsuddannelserne ud til de kommuner, hvor færrest får en ungdomsuddannelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik