Bedre uddannelse efter bankkrak

Bankernes bestyrelsesmedlemmer skal via en styrket uddannelse klædes bedre på til at varetage hvervet i pengeinstitutterne. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Sager som Roskilde Bank og EBH Bank har skabt et meget trist indtryk af, hvordan tingene foregår i finanssektoren. 90 procent af sektoren fungerer jo meget godt. Men 10 procent har været ude i spekulationer i stil med de to banker, vurderer formanden for Finansforbundet, Kent Petersen med henvisning til Roskilde Bank og EBH Bank.
Roskilde Banks krak har da også givet arbejdsmarkedets parter på finansområdet anledning til at overveje, hvordan tingene bliver håndteret i bestyrelserne. Ifølge Kent Petersen er det ikke nok med faglighed. Det kan også kræve mod at sætte sig op imod og stille spørgsmålstegn ved en stærk direktion.
- Både de faglige kompetencer og de personlige kompetencer skal være i orden, så man kan få stillet de kritiske spørgsmål, så man klart kan sige, hvad man ikke vil være med til, siger Kent Petersen til DAGBLADET Roskilde.
Han ser gerne, at der fra myndighedernes side bliver stillet krav om uddannelse af nye bestyrelsesmedlemmer. Så langt er man imidlertid ikke kommet. Kent Petersen gør det klart, at man jo ikke nødvendigvis er dygtig til bestyrelsesarbejde, fordi man for eksempel er en dygtig landmand eller lignende. Og sidder man for eksempel i et pengeinstitut, hvor op imod 40 procent af porteføljen er placeret i ejendomme, så bør alarmklokkerne, som han ser det, ringe.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere