Bedre mobilsnak på Kystbanen

Alle tog mellem Helsingør, København og Malmø får nu løst et velkendt problem med mobiltelefoner, der »falder ud« midt i samtalerne. Ifølge Helsingør Dagblad sker der i den kommende tid en række nye tekniske installationer i samtlige tog, der kører på Kystbanen. Disse instellationer vil gøre det muligt at snakke i mobiltelefon hele vejen fra Helsingør til København og Malmø.

Ustabile mobilforbindelser er generelt et større problem på Kystbanen end på andre togstrækninger på grund af stejle skrænter og mange skovområder - og fordi det er svært at finde egnede steder til antennemaster.
De problemer vil DSBFirst og mobilselskaberne nu løse med en såkaldt »repeater« - en avanceret antenneforstærker inde i togene. De fungerer allerede i nogle tog og skal nu installeres både i de faste Kystbane- og Øresundstog og i myldretidstogene.
Hos DSBFirst siger pressechef Anneli Evers til Helsingør Dagblad at alle tog på Kystbanen efterhånden får de såkaldte repeaters installeret. Hvor lang tid det tager, kan hun ikke præcisere - kun at det sker »løbende«.
- Det er et meget stort fremskridt, lyder reaktionen fra netplanlægger Ole Hauris Sørensen i Telia.
- DSBFirst har virkelig været fremsynede og handlingsrettede, og vi så meget gerne denne løsning udbredt til alle tog i hele landet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik