Beboere var i fare ved ny serie af påsatte brande

Der er ni nye tilfælde af brande i Albertslund og Brøndby. Brandfolk måtte tilkalde assistance.

Foto: TV2/Lorry

Flere beboere var i fare, da en serie af påsatte brande natten til søndag fortsatte på den københavnske vestegn.

Ni gange blev der sat ild til især containere i Albertslund og Brøndby, oplyser politiet.

Brandene kom så hurtigt efter hinanden, at Vestegnens Brandvæsen på et tidspunkt måtte tilkalde assistance fra Københavns Brandvæsen, fortæller vagtchef Jens Møller ved Københavns Vestegns Politi.

I Troldnøddegården i Albertslund var det ved at gå meget galt cirka klokken 3.40.

- Ilden fik fat i et gardin i en lejlighed. Brandfolkene sagde til os, at var de kommet to minutter senere, ville ilden have fået fat i ejendommen, siger vagtchef Jens Møller.

Flere mennesker blev evakueret fra deres lejligheder under slukningen af branden, som var begyndt i et træskur på tre gange 10 meter.

- Hvis det her bliver ved, er det kun et spørgsmål om tid, før nogen kommer til skade, siger vagtchefen om de mange påsatte brande.

Natten til søndag var det som så ofte før især affaldscontainere, det gik ud over. I nogle tilfælde bredte ilden sig til køretøjer, som blev brandskadet.

Det begyndte lørdag aften med en knallertbrand i en tunnel i Brøndby, og derefter kom der alarmer om ild i containere og en spejderhytte i Kisumparken og i Ulsøparken.

Kort før midnat var der melding om ild i en container i Liljens Kvarter i Albertslund.

Frem til klokken halv fire fik brandvæsnet en pause, før der igen frem til klokken 4.40 var en serie alarmer.

I løbet af et halvt år har der været mere end 100 påsatte brande i områderne, og politiet opfordrer folk til at være "hyperopmærksomme" på personer, der færdes ude om natten.

- Vi vil meget gerne høre om det, siger vagtchef Jens Møller.

I et par af de nye sager har politiet fået signalementer af mistænkte, men det er sparsomt. En person i lys eller grå dynejakke med hætte er blevet set et par gange.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik