Beboere kræver beskyttelse mod autonome

Beboere i Nordvestkvarteret kræver beskyttelse mod ungdomshusmiljøet. Af frygt for uro undlader Københavns Politi at gribe ind over for lovovertrædelser.

Graffitihærværk. Kanonslag affyret få meter fra kampklædt politi. Overtrædelse af maskeringsforbud. Ulovligheder, der for de fleste borgeres vedkommende ville få politiet til at gribe ind straks. Men når det gælder det autonome miljø i København, der siden rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro har gennemført 63 såkaldte torsdagsdemonstrationer, har Københavns Politis ledelse besluttet, at de unge skal fredes, skriver Jyllands-Posten.
- De får så meget længere snor end hooligans eller fynske landmænd på vej ned ad Strøget. De får lov til alt muligt, uden at vi griber ind. Det må nemlig ikke hedde sig, at det er politiet, der fremprovokerer eventuel uro. I praksis får de lov til, hvad der passer dem, siger en københavnsk politibetjent, der har gjort tjeneste ved adskillige torsdagsdemonstrationer, til avisen.
Det forarger den konservative politiker Rasmus Jarlov, der har taget initiativ til en underskriftsindsamling mod ungdomshuset, som 4000 borgere i Nordvestkvarteret har skrevet under på. Han beder nu justitsminister Lene Espersen (K) om at gribe ind.
- Det bekymrer os ekstremt meget, at det nu er kommet dertil, hvor politiet giver op. Det bliver et helvede for beboerne i kvarteret, hvis ingen autoriteter i det danske samfund står på fredelige borgeres side over for de autonome, skriver Rasmus Jarlov i et brev til Lene Espersen, hvor han kræver skærpet indsats over for de unge.
Ifølge vicepolitidirektør i Københavns Politi, Mogens Kjærgaard Møller, afvejer politiet lige som ved andre større begivenheder, om man risikerer at sætte ild til en krudttønde, hvis man griber ind over for mindre overtrædelser som eksempelvis graffiti. Han understreger, at politiet ikke vil acceptere grov kriminalitet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere