Beboer i brandfælde: Vi bor som muldvarpe

Ejendommen Skoleparken i Hillerød er en brandfælde på grund af omfattende renovering.

- Det trækker i langdrag. Vi skulle allerede have været ude for flere måneder siden. Vi bor som muldvarpe i en hule. Vi kan ikke se ud.

Johannes Madsen fra ejendommen Skoleparken i Hillerød føler sig utryg i den lejlighed, han har boet i over halvdelen af sit liv. Ejendommen gennemgår lige nu en omfattende renovering, og hvis en brand skulle bryde ud, er det stort set umuligt at flygte.

Langt de fleste af vinduerne i lejligheden på 2. sal er således ude af stand til at åbne. Det samme gælder bygningens altandøre, ligesom vinduerne i opgangen og gadedøren i stueetagen i øjeblikket er ikke eksisterende.

Bekymringen over brand er ikke ubegrundet. I sidste måned hærgede en voldsom - og formentlig påsat - brand naboejendommen.

Johannes Madsen kan formentlig se frem til at blive genhuset til februar. Indtil da må den 79-årige enkemand enten kæmpe sig ud på stilladset gennem et af de to vinduer, som kan åbne, eller tage den lange vej ned ad trapperne for at komme ud gennem kælderen i tilfælde af brand.

Se og hør hele historien i afspilleren ovenfor.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere