Baykal: Uambitiøs SF målsætning til kommunalvalget

Det skaber nu kritiske røster i blandt andet København, at SF?s succeskriterium, når det gælder stemmer til det kommende kommunalvalg, sættes kraftigt ned.

SF har på forhånd erkendt, at partiet styrer mod en politisk mavepuster ved kommunalvalget i november.

Partiets landsledelse har nu vedtaget som en slags succeskriterium, at målsætningen ved kommunevalget er at opnå et valgresultat på linje med folketingsvalget som lød på 9,2 pct, skriver politiken.

Altså har partiet som målsætning en tilbagegang på mere end 5 procentpoint fra de 14,5 ved kommunevalget i 2009.

På SF's landsmøde her i weekenden møder målsætningen dog ikke begejstring alle vegne. Blandt andre Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal, forstår det ikke:

- Det er da rundt om i kommunerne demotiverende for SF?ere at se sådan en målsætning, og jeg synes ikke man nødvendigvis skal lægge en ambition på niveau med et folketingsvalg. Det er fordi man ikke altid kan sammenligne Christiansborgpolitik med kommunalpolitik, vi er rigtig mange gode SFere ude i kommunerne, som arbejder rigtig godt og leverer nogle hverdagsresultater som borgerne har brug for, siger Ayfar Baykal til DR København.

SF landsmødet der bliver afholdt i Falconersalen på Frederiksberg forsætter i dag og her skal blandt andet kommunalpolitikken debateres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik