- Egentlig så kom jeg jo bare, fordi jeg tænkte, om du måske ville høre et eventyr igen?
Sådan spørger klovnen Bip i en digital historefortælling, som han har lavet sammen med Danske Hospitalsklovne.
Normalt besøger han og de andre klovne syge og sårbare børn på hospitalet, men på grund af smittefare er det ikke en mulighed her under corona-pandemien.
Og med en ny donation fra Trygfonden på 130.000 kroner kan klovnene nu udgive flere videoer på Facebook og YouTube, når nu de ikke kan besøge børnene på hospitalerne.
- Vi har prøvet at snakke om, hvordan vi kunne nå børnene bedst. Det var derfor helt klart, at vi skulle prøve sociale medier. Der kan vi synge, danse og snakke med dem. Vi kan fortælle historier, siger Søren Hauch-Fausbøll, der også spiller rollen som klovnen Bip.
Hospitalsklovnene håber snart at komme ud på børneafdelingerne igen, men fortsætter med videoerne indtil da.
- Det startede egentlig bare som et eksperiment, og det har vi så arbejdet med i to måneder nu. Den personlige kontakt er helt klart 100 gange bedre, men alligevel har det været inspirerende og en glæde at lave vidoerne, fordi jeg ved, at vi når børnene på den her måde, siger Søren Hauch-Fausbøll.
- Man føler, at man er sammen med dem
En af dem, der har fået besøg af blandt andet klovnen Bip, er 10-årige Kaisa Weber-Hansen fra Helsingør. Hun har børnegigt, og har tidligere været indlagt for at få sin medicin.
I dag har hun ikke længere brug for at få medicin på hospitalet, men hun er stadig glad for at klovnene er tilgængelige online.
- Jeg har danset og så har jeg hørt musik. Man føler, at man er sammen med dem, siger Kaisa Weber-Hansen.
Hvordan kan det være, at det er fedt, at se det frem for måske at se noget på Netflix, eller hvad du ellers ser?
- De laver alt muligt sjovt. På Netflix er det ikke særlig sjovt, man begynder ikke at grine, siger hun.
Du kan finde videoerne på Danske Hospitalsklovnes Facebook-side, Instagram og YouTube.